BeeldenUK

Jeroen Buitenman geniet van een grote afwisseling aan disciplines  - tekenen, schilderen en beeldhouwen. "Bij het schilderen ben je aan het strijden met de dimensies: met beelden hoeft dat niet, of veel minder, het is geen noodzaak. Je kunt er gewoon omheen lopen. Aan de andere kant is het hard werken. Het is een kunst op zich om het materiaal te beheersen. In het begin had ik moeilijkheden met het maken van een frame. Er is veel energie in deze beelden gestoken. Bij de bronsgieterij zijn ze toch drie weken bezig met het polijsten."

Ook in zijn beelden gaat Jeroen Buitenman uit van zijn voorliefde voor mooie vrouwen en jurken. Net zoals in zijn schilderijen, kun je ook de beelden van Jeroen Buitenman zien als een metafoor voor zijn levenshouding en -instelling, gebaseerd op liefde, gevoel en een toefje religie.

He enjoys the variety of disciplines  - drawing, painting, and sculpting. "In painting  you're fighting the dimensions; with sculptures you don't have to, it is not a necessity.  You can just walk around it! On the other hand it's hard work. To control the material is a craft on it's own. In the beginning I had serious difficulties making a frame. There is a lot of energy put into these sculptures. At the polishing foundry they are polishing up to three weeks."

The love of beautiful women and dresses that Jeroen feels is felt through his sculptures. Just like in his paintings, you will find the metaphor of his attitude to life, which is based on love, feelings, and a hint of religion.

  • Benen in Zilver
previous previous
next next